'Namaka' dedica un número especial a la migració, els DDHH i l'empatia

La revista infantil ha comptat amb la col·laboració especial d’Open Arms

Namaka publica nova revista i ho fa tractant amb els infants un tema controvertit, urgent i necessari. La revista núm. 35 va de persones que migren i d’un món més just on ningú s’hagi de jugar la vida creuant el mar!

Aquesta revista ha estat creada a partir de l’experiència d’Open Arms, l’ONG que té com a missió principal protegir al mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecucions, pobresa… Aquesta col·laboració és important perquè amb ella Open Arms i Namaka volen conscienciar als infants de les desigualtats i les injustícies socials que els envolten.

 'Namaka' dedica un número especial a la migració, els DDHH i l'empatia

En aquesta revista s’expliquen els motius que hi ha darrere de les migracions, apel·la a la memòria històrica i fomenta l’empatia. Aquesta Namaka també tracta el drama de totes aquelles persones que es llencen al Mediterrani i arrisquen la seva VIDA. A banda, la revista també fa reflexionar al voltant de com rebem les persones nouvingudes i convida a posar-se en la pell de la persona que migra. La revista parla de les desigualtats i de com aquestes condicionen l’existència de tantes i tantes persones al món. Però per sobre de tot, aquesta revista vol ser un cant a l’esperança i l’activisme, per això celebra les accions de totes aquelles persones que amb els braços ben oberts, ajuden i denuncien les injustícies. La Namaka núm. 35 planteja preguntes, a vegades difícils de respondre, però que com a societat cal fer-se. 

 Namaka ha caminat de la mà d’Open Arms i en especial de la seva coordinadora pedagògica, l’Ángeles Schjaer que fa aquesta reflexió: «Mentre continuem aixecant murs i protegint les fronteres en lloc de protegir els éssers humans, continuarem vivint en un món desigual. Hauríem de construir més ponts i menys murs! Amb aquest projecte el que pretenem és tenir un món més just i més amable per a totes les persones vinguin d'on vinguin. Amb educació per a la llibertat obrim els braços però també el cor i el pensament per poder ser responsables i honestos. Hem de recuperar la memòria històrica i pensar que som un país on fa uns anys, moltes persones van migrar fugint d'una guerra i vàrem tenir la sort de ser rebuts a l'altra banda del mar donant-nos l'oportunitat de tornar a començar.»

 «Aquesta revista és un regal per a totes aquelles famílies i escoles que s’esforcen per oferir a la canalla recursos que parlin de temes tan greus com aquest. Des de Namaka considerem que la sensibilització i la informació des d’edats primerenques és essencial perquè la nostra canalla desenvolupi la capacitat de decisió i acció. Per això sempre oferim propostes que fomenten l'emprenedoria i l’activisme amb l’objectiu de fer-los reflexionar i buscar solucions als reptes actuals.» Afegeix la Sara Molina, editora de la publicació.

El 15 de febrer passat, l'editora de la revista Namaka, Sara Molina, i Ángeles Schjaer, coordinadora pedagògica d'Open Arms, van presentar juntes aquest número especial en un vídeo en directe al canal IG de Namaka.

A més, Ángeles Schjaer ha conversat amb Sara Molina també al podcast Fora tabús!, dirigit al personal docent, on l'editora de la revista Namaka parla sobre temes controvertits que s'han de tractar a l'aula. En aquest capítol, Schjaer ha presentat el projecte “Educació per a la Llibertat”, que Open Arms realitza a escoles i instituts de diferents edats per sensibilitzar sobre migració, empatia i drets humans.

Subscriu-te

Et mantindrem al dia del que fem